Ion Chicu, mesaj de felicitare la Palatul Național de Ziua Independenței: ”Doar uniți suntem independenți”

Prim-ministru Ion Chicu a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor în cadrul unui eveniment festiv dedicat de Zilei Independenței Republicii Moldova. 

”E ziua de naștere a țării noastre, când statul nostru a devenit independent. Adresez cele mai calde felicitări tuturor cetățenilor Republicii Moldova, în pofida faptului unde se află.

Nu este cel mai potrivit moment să vorbim despre problemele noastre, este cea mai potrivită zi de a omagia pe cei care au semnat Declarația de Independență. Azi, și în fiecare zi, trebuie să onorăm pe cei care au apărat neamul nostru cu arma în mână. Cei mai buni au plătit cel mai scump – cu viața. Trebuie să fim demni de cei care au riscat cu viața pentru țară. Suntem demni de ei, trebuie să ne punem aceste întrebări, altfel aceste întrebări ne vor pune urmașii noștri.

Trebuie să fim uniți, să nu ne lăsăm dezbinați și scindați. Trebuie să ne învățăm să ne unim, să muncim, să facem treaba maximal de bine, doar uniți suntem independenți.

Întreaga omenire se confruntă cu pandemie, vor fi consecințe grele, această criză de asemenea ne impune să fim uniți și solidari. Adevărați eroi sunt medicii și personalul medical.

Cu toții ne dorim o țară prosperă și sigură, putem atinge acest scop. În unitate stă puterea noastră.

La mulți ani, Republica Moldova, la mulți ani, stimați compatrioți!”, a declarat premierul Ion Chicu.


Preluat de la: Publika.md