Ion Ceban, pus la zid în CMC. "E vândut cu tot cu papuci"

Dezvăluirile Ambasadorului SUA în ţara noastră, făcute ieri, privind includerea în lista sancţiunilor Statelor Unite, a pus pe jar consilierii locali. Întrucât este vizat şi primarul Capitalei, Ion Ceban, aleşii locali i-au cerut explicaţii. Iniţiativa a fost lansată de reprezentantul Partidului Liberal în CMC, Ion Cebanu. 

„Societatea noastră a aflat o informaţie, răspândită de Trezoreria de Stat americană. Conform ei avem un primar finanţat de Kremlin. Nu credeţi că este corect să-l invităm. La punctul unu pe ordinea de zi să ne lămurească ce-i cu asta. Asta este o chestiune gravă domnilor. Aici ruşii cumpăra primarii de capitală cu tot cu papuci”, a cerut Ion Cebanu. 

Se pare că această declaraţie a fost ca o scânteie. De aici încolo au fost declaraţii în rafală. 

„Ion Ceban are datoria ca politician, ca funcţionar public să facă lumină în ceea ce priveşte acuzaţiile care îi sunt aduse”, a spus consilierul Platformei DA, Andrei Năstase. 

Au fost şi din cei care i-au luat apărarea edilului. 

„De ce el trebuie să se expună pe o declaraţie a unui ambasador. Cheamă-l pe ambasadorul SUA aici să ne expună în baza la care acte confirmative el a declarat o informaţie”, a replicat consilierul PSRM, Dinari Cojocaru.

În replică, Ion Cebanu de la PL a precizat că „avem un om în fruntea capitalei care ţine pantalonii la Moscova. Despre asta e vorba. E vândut cu tot cu papuci”, a comentat liberalul vădit agitat. 

După ceva vreme, Andrei Năstase şi-a imaginat reacţia primarului. „Mă uit la dumneavoastră şi mi-l imaginez acuma pe domnul Ceban Ion cum stă acum la un monitor şi se prăpădeşte de râs”, a apreciat consilierul Platformei DA. 

Contactată de postul nostru de televiziune, Natalia Ixari, consilierul responsabil de comunicare cu presa al primarului Capitalei, a declarat că edilul nu va comenta acuzaţiile aduse în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Chişinău.


Preluat de la: Publika.md