Ion Ceban: La cimitire se fac salarii pe care alții îl au pentru o viață. Cine se ocupă de asta trebuie sancționat dur

În Capitală nu sunt multe cimitire, iar unii oameni își fac averi pe seama cetățenilor, iar cei ce se ocupă de asemenea scheme trebuie sancționați dur. Despre aceasta a comunicat primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău din data de 2 seprembrie.

Totodată, Ceban a menționat că activitatea în beneficiul cetățenilor din Capitale trebuie să fie una  transparentă, iar oamenii care profita de alți oameni să răspundă în acest sens.

„Este o situație regretabilă că pe seama oameniilor cineva își face afacere. Nu știu cum li se ridică mâna să faca asemenea lucruri, dar sunt sigur că mai există lucruri de acest gen. Nu avem multe cimitire, însă avem oameni care își fac averi pe seama altor oameni. Voi solicita sancționarea dură a celor ce se ocupă de asta, și mai puțin le pasă de nevoile oamenilor.”, a spus primarul Capitalei, Ion Ceban.

În încheiere primarul Capitalei a adăugat că la cimitire se făceau salarii pe care alții îl au pentru o viață. La fel, va lupta cu corupția pentru a avea o activitate transparentă în beneficiul cetățenilor.

Amintim că ieri directorul Cimitirului „Sfântul Lazăr” din Capitală, Pavel Eni, adjunctul său, contabilul şi încă trei angajaţi ai instituţiei au fost reţinuţi de CNA pentru 72 de ore.

Aceştia sunt bănuiţi că ar fi pretins ilegal sute de mii de lei pentru a vinde sau a rezerva locuri de veci.

Reținerile au avut loc în urma a 22 de percheziţii la sediile, domiciliile, precum şi în automobilele suspecţilor.


Preluat de la: Publika.md