Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă! Parlamentul urmează să pună la vot această chestiune

Președintele Klaus Iohannis a declarat că se impune prelungirea stării de alertă, dar că măsurile restrictive vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare. El le-a transmis parlamentarilor un apel la responsabilitate.

„Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internați în spitale, faptul că și ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”, a declarat şeful statului român în plenul Parlamentului.

Președintele a subliniat că Parlamentul trebuie să ia în dezbatere această prelungire a stării de alertă și a adresat parlamentarilor un apel pentru a nu pune sub semnul întrebării măsurile care s-au dovedit a fi corecte.

Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient – și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei”, a declarat Iohannis.

Aproape 21 de mii de cazuri de infectare au fost depistate în România, dintre care peste 1300 cu sfârșit tragic.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie