Inundații DEVASTATOARE în Italia. Primarul din Verona: Ploaia cu grindină a transformat orașul într-un adevărat câmp de luptă (VIDEO)

A plouat cu nemiluita în nordul Italiei. Cele mai afectate orașe sunt Padova, Verona și Vicenza. Acolo s-au înregistrat și inundații puternice. Imaginile surprinse de localnici arată cum drumurile au fost transformate în adevărate râuri. Șuvoaiele curg cu o viteză incredibilă. Pe apă plutesc și bucăți de gheață de mărimea ouălor de prepeliță.

Pe unele străzi apa a ajuns până la umeri.

Într-un video distribuit de un italian este observat un bărbat prins de viitură. Multe mașini au fost abandonate în plină stradă și pot fi observate plutind.

Presa locală mai transmite că peste cinci sute de copaci au fost doborâți la pâmânt.

În același timp, primarul din Verona, Federico Sboarina, a scris pe o rețea de socializare că ploaia cu grindină a transformat orașul într-un adevărat câmp de luptă, menționând că pagubele provocate sunt uriașe. Valoarea acestora încă nu a fost estimată.

Au fost distruse mai multe terenuri agricole. În ultimele zile, serviciul de urgență a recepționat sute de apeluri de la italieni aflați în dificultate.


Preluat de la: Publika.md