Într-o țară din UE, statul îţi scoate maşina la licitaţie dacă depăşeşti viteza

Legea va fi aplicată în cazurile în care şoferul va fi prins cu peste 80 sau 90 de kilometri peste limita de viteză. Nu contează dacă conducătorul auto se află la prima abatere.

Din data de 1 martie 2024, Austria va înăspri regulile pentru șoferi. Astfel, aceștia trebuie să cunoască următoarele aspecte:

1.Depășirea semnificativă a vitezei:

În localitate: Depășirea limitei de viteză cu peste 60 km/h (de exemplu, conducerea cu 100 km/h într-o zonă cu limită de 40 km/h)

În afara localităților: Depășirea limitei de viteză cu peste 70 km/h (de exemplu, conducerea cu 150 km/h pe o autostradă cu limită de 80 km/h)

2.Viteză extrem de mare:

Zonele urbane: Depășirea limitei de viteză cu peste 80 km/h (de exemplu, conducerea cu 120 km/h într-o zonă cu limită de 40 km/h)

În afara zonelor urbane: Depășirea limitei de viteză cu peste 90 km/h (de exemplu, conducerea cu 170 km/h pe o autostradă cu limită de 80 km/h)

3.Riscul confiscării definitive:

Prima abatere:Există riscul ca vehiculul să fie confiscat imediat, chiar la prima abatere, dacă viteza depășește valorile menționate la punctul 2.

Recidivă: Confiscarea definitivă este valabilă și pentru recidiviștii care circulă cu viteză excesivă, indiferent de valoarea cu care depășesc limita.


Preluat de la: Noi.md