Interlopul Vladimir Moscalciuc, alias "Makena", ar putea ieşi mai repede din închisoare

Interlopul Vladimir Moscalciuc, alias „Makena”, ar putea ieşi mai devreme din închisoare, după ce magistraţii i-au redus pedeapsa cu aproape cinci ani şi trei luni. Decizia a fost luată de Judecătoria Chişinău, în urma plângerii avocatului lui Moscalciuc. Acesta a reclamat condiţii inumane de detenţie în Penitenciarul numărul 13.

Ofiţerul de presă al Administrației Naționale a Penitenciarilor, Oleg Pantea, ne-a spus că decizia fost contestată. Anul trecut, tot în baza reclamației avocaților, Judecătoria Chișinău i-a redus șase ani și opt luni din sentință. Însă Curtea de Apel a anulat decizia și a trimis dosarul la rejudecare în prima instanță.

Iniţial, Vladimir Moscalciuc a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru furt în proporţii deosebit de mari. În 2012 a mai primit 19 ani de puşcărie pentru organizarea unei grupări criminale în penitenciar şi pentru şantaj.

Grupul criminal „Makena” a fost creat la începutul anilor 2000. Lunar, condamnaţii ar fi adunat zeci de mii de lei pentru capul organizaţiei.

Potrivit crimemoldova.com, „Makena” ar fi fost numit „hoţ în lege” în 2001 de către şefii clanurilor interlope din CSI. Pentru acest titlu, Moscalciuc ar fi plătit jumătate de milion de dolari.


Preluat de la: Publika.md