Instalarea TikTok și WeChat din magazinele de aplicații va fi interzisă în SUA

Începând de duminică, descărcările aplicației video TikTok și a aplicației de mesagerie WeChat vor fi interzise în Statele Unite, a anunțat vineri dimineață Departamentul de Comerț al SUA. Departamentul a declarat că măsura este necesară pentru „protejarea securității naționale a Statelor Unite”.

„TikTok de bază va rămâne intact până pe 12 noiembrie”, a spus el. „Dacă până la 12 noiembrie nu există o înțelegere conform prevederilor vechii ordine, TikTok va fi, de asemenea, închis, din toate punctele de vedere.

Interdicția anunțată în această dimineață începe pe 20 septembrie și interzice descărcarea TikTok sau WeChat din magazinele de aplicații. De asemenea, interzice transferul de fonduri sau procesarea plăților în SUA pentru WeChat, scrie b1.ro.

TikTok, este deosebit de popular în rândul Z-utilizatorilor și are aproximativ 65 până la 80 de milioane de utilizatori în S.U.A.

Între timp, WeChat este deosebit de popular în rândul comunității chino-americane și are aproximativ 19 milioane de utilizatori în SUA – majoritatea dintre ei fiind de origine chineză, care folosesc aplicația pentru a se conecta cu cei dragi sau pentru a desfășura afaceri în China.

Mike Pompeo, Secretarul de Stat al SUA, a anunțat că administrația Trump ia în calcul să restricționeze accesul utilizatorilor americani la aplicația chineză de social media TikTok, pe fondul temerilor că ar putea fi folosită de către guvernul de la Beijing ca un mijloc de a monitoriza oameni și de a face propagandă.


Preluat de la: Publika.md