Inspectorii de mediu au demarat o serie de raiduri

Aceste acțiuni vizează menținerea echilibrului ecologic și protejarea biodiversității locale, transmite Noi.md.

Pe lîngă investigarea cazurilor de colectare ilegală a plantelor efemere, inspectorii de mediu s-au concentrat și pe verificarea legalității transportului de masă lemnoasă. Această măsură vine în contextul preocupărilor tot mai mari privind defrișarea ilegală și degradarea habitatelor naturale.

Inspectorii au informat și prevenit populația asupra consecințelor arderii vegetației uscate și a biodeșeurilor. Arderea acestor materiale poate duce la poluarea aerului și afectarea calității mediului înconjurător, avînd consecințe negative asupra sănătății umane și a ecosistemelor locale.

În cadrul acțiunilor de informare și prevenire, inspectorii au intensificat campaniile de conștientizare și au furnizat informații despre legislația de mediu și riscurile asociate comportamentelor ilegale sau nesustenabile.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului reiterează că aceste inițiative reflectă angajamentul ferm pentru protejarea mediului înconjurător și promovarea unei relații responsabile între om și natură.

Prin eforturi colaborative și educație continuă, se urmărește menținerea unui echilibru durabil între dezvoltare și conservare.


Preluat de la: Noi.md