Inspectorii de la Protecția Mediului au efectuat controale printre pescari

În cadrul acestei acțiuni, s-au verificat activitățile pescarilor amatori pentru a asigura respectarea legislației de mediu, transmite Noi.md.

Pe parcursul raziilor, inspectorii și polițiștii de frontieră au monitorizat comportamentul pescarilor și au inspectat echipamentele acestora.

Verificările s-au desfășurat fără incidente majore, iar echipele de control nu au constatat nicio încălcare a normelor de mediu.

Colaborarea dintre Inspectoratul pentru Protecția Mediului și Poliția de Frontieră continuă să fie un exemplu de succes în eforturile de protejare a resurselor naturale ale țării.
Aceste acțiuni comune nu doar că descurajează încălcările legii, dar contribuie și la educarea și conștientizarea pescarilor cu privire la importanța conservării mediului.

Pescarilor li s-a reamintit să respecte regulamentele privind perioadele de prohibiție, dimensiunile minime ale capturilor și utilizarea uneltelor de pescuit permise, pentru a asigura protecția biodiversității acvatice a râului Prut.

Prin aceste măsuri preventive și de control, Inspectoratul pentru Protecția Mediului își propune să mențină echilibrul ecologic și să protejeze patrimoniul natural pentru generațiile viitoare.


Preluat de la: Noi.md