Inspectoratul pentru Protecția Mediului anunță Luna pădurii

Această perioadă este marcată de diverse activități și evenimente menite să sublinieze rolul esențial al pădurii în viața noastră și în menținerea echilibrului ecologic.

În acest context, se anunță organizarea Orelor Ecologice speciale în cadrul instituțiilor de învățămînt, în care se va explora importanța pădurilor și modurile în care putem contribui la conservarea și protejarea lor.

Prin intermediul prezentărilor interactive, a discuțiilor și a activităților practice, elevii vor avea ocazia să înțeleagă mai bine rolul vital pe care îl au pădurile în menținerea biodiversității, în purificarea aerului și a apei, precum și în combaterea schimbărilor climatice.

Se va marca și Ziua Internațională a Pădurilor, pe 21 martie, printr-o serie de evenimente speciale care vor evidenția importanța globală a pădurilor și necesitatea protejării lor.

Inspectoratul invită toți elevii, cadrele didactice și părinții să se alăture acestor activități și să contribuie la conștientizarea și protejarea pădurilor, punînd astfel bazele pentru un viitor mai sustenabil și echilibrat pentru toți locuitorii planetei noastre.


Preluat de la: Noi.md