INFOGRAFIC | Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus aproape că s-a triplat în ultimele 10 zile

 

Numărul lucrătorilor medicali care s-au infectat cu COVID-19 în Rep. Moldova aproape că s-a triplat în ultimele 10 zile, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Astfel, dacă la 4 aprilie, când Ministerul a furnizat pentru prima dată informații mai detaliate despre cadrele medicale contaminate cu COVID-19, erau 148 de lucrători medicali infectați, atunci conform situației de astăzi, 13 aprilie, numărul acestora a ajuns la 433, ceea ce reprezintă o creștere de aproape de 3 ori.

Totodată, ponderea cadrelor medicale infectate în totalul cazurilor confirmate continuă să fie de peste un sfert (433 din 1662 de cazuri, sau 26%).

Din totalul celor 433 de lucrători medicali infectați cu noul coronavirus, medici sunt 109, asistenți medicali – 152, felceri – 29, paramedici – 1, farmaciști – 8, personal auxiliar – 134 persoane.

Conform datelor prezentate de autorități, cele mai multe cazuri de infectări în rândul lucrătorilor medicali s-au înregistrat în cadrul spitalelor raionale și de asistență medicală urgentă din Soroca, Ștefan-Vodă și Fălești.

https://radiochisinau.md 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie