Influențate de ultimele cifre ale inflației din SUA, bursele europene au închis în creştere marţi

Bursele europene au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere, iar indicele londonez de referinţă FTSE 100 a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, investitorii analizând date referitoare la inflaţia din Statele Unite, transmite CNBC, citat de news.ro.
Indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat cu 1%, iar majoritatea sectoarelor au fost în teritoriu pozitiv. Indicele sectorului auto a crescut cu 2,4%, dar cel al utilităţilor a scăzut cu 1,2%. FTSE 100 a atins marţi maximul ultimelor 10 luni, crescând cu peste 1,2% în tranzacţiile de după-amiază, deoarece încetinirea creşterii salariilor a ridicat speranţele pentru reduceri ale ratei dobânzii de referinţă. Indicele preţurilor de consum din SUA a crescut cu 0,4% în februarie şi cu 3,2% de la un an la altul. Acest lucru a fost în conformitate cu prognoza lunară a economiştilor, dar mai mare decât ritmul de 3,1% pe care îl aşteptau pentru cifra anuală, conform consensului analiştilor Dow Jones.

Indicele german DAX a avansat cu 1,23%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,84%, în timp ce indicele italian FTSE MIB a urcat cu 1,31% şi cel spaniol IBEX 35 cu 0,61%.


Preluat de la: Timpul.md