Incendiu la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău. Ministrul român al Culturii: Vom căuta să oferim ajutor

 Un incendiu produs joi la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău a afectat o suprafaţă de aproximativ 3.500 de metri pătraţi, iar clădirea simbol a capitalei Moldovei este închisă pentru o perioadă nedeterminată, a anunţat vineri Ministerul român al Culturii.

Clădirea în care activează Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” şi-a întrerupt, pentru o perioadă nedeterminată, activitatea cu publicul, după opt decenii.

„Incendiul de ieri s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 3.500 metri pătraţi. Sunt alături de toţi artiştii care au rămas acum fără «casă», dar şi de spectatorii care aşteptau redeschiderea ei – filarmonica se afla în reconstrucţie deoarece se pregătea celebrarea a 80 de ani de la înfiinţare, în această toamnă. Împreună cu premierul Ludovic Orban, vom căuta soluţii concrete pentru a oferi ajutor. Încercările grele sunt momentele care ne fac mai puternici! Suntem solidari cu Filarmonica Naţională «Serghei Lunchevici»”, este mesajul lui Bogdan Gheorghiu.

 

Tavanul sălii principale a cedat, iar flăcările au distrus biblioteca, săli de repetiţii, dar şi instrumente, printre care patru piane vechi ce valorează, fiecare, peste 100.000 euro, potrivit rfi.ro. Mai multe ore, zece echipaje de salvatori şi pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările. Oamenii de cultură, iubitorii de artă au început să colecteze fonduri pentru restaurarea Filarmonicii Naţionale din Chişinău. 

news.ro
Preluat de la: Timpul.md