INCENDIU în orașul Codru. Flăcările au nimicit un teren de vegetație uscată și un șopron cu lemne dintr-o gospodărie (FOTO/VIDEO)

În după amiază zilei astăzi pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a lichida  un incendiu de vegetație uscată în municipiul Chișinău.

Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 12:55. Potrivit datelor IGSU, o suprafață de vegetație uscată a luat foc pe strada Sihastrului 90 din orașul Codru. La fața locului, în mod de urgență, au ajuns două echipaje de salvatori care au stabilit că o suprafață extinsă în apropierea sectorului locativ era cuprinsă de flăcări.

Angajații IGSU au reușit localizarea arderii către ora 13:22, iar incendiul a fost stins la ora 14:01.

Potrivit datelor IGSU, în urma incendiului flăcările au nimicit două hectare de vegetație uscată. Totodată, din cauza vântului  focul s-a răspăndit și a distrus un șopron cu lemne într-o gospodărie particulară cu suprafața aproximativ de 12 metri pătrați.

Nici o persoană nu a avut de suferit. Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU în ultimele 24 de ore pompierii au intervenit în 64 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată în mai multe localități din țară.

În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind intensificările vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 metri pe secundă, prognozate pe data de 26 aprilie, IGSU atenționează repetat populația să respecte reguile antiincendiare. Cetățenii sunt rugați să fie foarte atenți la utilizarea focului și să nu aprindă iarba uscată, stufăriș și gunoiul menajer.

În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, focarele se pot extinde pe suprafețe extinse fiind un pericol pentru sectorul locativ, animalele sălbatice, dar și spațiile forestiere. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune la Serviciul 112.

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. 

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie