INCENDIU de proporții în portul italian Ancona. Școlile, parcurile și universitățile, închise (VIDEO)

Un incendiu de proporții a izbucnit, aseară, în zona portului Ancona. Flăcările au pornit de la o magazie.

Mai multe echipe de pompieri din Ancona, Macerata și Pesaro au intervenit la fața locului cu autocisterne și camioane cu scară. Se auzeau și bubuituri.

Nu există victime sau răniţi. O coloană groasă de fum s-a ridicat de la locul incendiului, fiind vizibilă de la kilometri întregi, potrivit ilrestodelcarlino.it şi tgcom24.mediaset.it.

Numeroase echipe de pompieri au sosit la faţa locului, alături de echipe din Macerata și Pesaro, cu 12 autocisterne și două camioane cu scară. 

De asemenea, vehiculele poliției au intervenit la fața locului și au „încercuit” zona.

Flăcările ar fi distrus mai multe camioane și ar fi afectat depozite unde se găsesc solvenți, vopsele și alte materiale potențial toxice. În zonă există o companie care produce azot lichid, o centrală electrică, o centrală de metan.

În jurul orei 2 dimineața, pompierii au reușit să aducă focul sub control, dar operațiunile de stingere sunt încă în desfășurare.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să mențină ferestrele închise ca măsură de precauție, în așteptarea rezultatelor analizelor Arpam și Asur. Municipalitatea a închis, de asemenea, toate școlile, universitățile, parcurile și facilitățile sportive în aer liber ca măsură de precauție. Coloana înaltă și densă de fum este vizibilă chiar de la câțiva kilometri distanță și există un miros acru în oraș.


Preluat de la: Publika.md