Incendiu de amploare la o fabrică din Rusia. Peste 300 de persoane au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineață într-un atelier de vopsitorie al unei fabrici din Toliatti, regiunea Samara, Rusia, și s-a extins pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați, informează agenția rusă de presă TASS, citează libertatea.ro.

Pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, acoperișul halei de lucru s-a prăbușit în flăcări. Potrivit datelor preliminare, o încălcare a procesului tehnologic ar fi putut provoca incendiul.

Nikolai Renz, primarul orașului Toliatti, a transmis pe canalul său Telegram că intervenția a fost complicată de faptul că sursa de alimentare a pompei de rapel a fost întreruptă, motiv pentru care majoritatea hidranților nu au avut apă.

„Salvatorii au adus în mod expres apă de la întreprinderile din zonă și au aliment echipamentele folosite pentru stingerea incendiului. A fost adus un generator diesel, cu care au alimentat pompa de rapel”, a spus Nikolai Renz.

Ulterior, Ministerul Situațiilor de Urgență pentru Regiunea Samara a anunțat că incendiul a fost stins după trei ore de luptă cu flăcările.

Pentru stingerea incendiului au fost implicate 314 persoane și 69 de echipamente, precum și trenuri de pompieri din stațiile Samara și Sizran, relatează agenția rusă de presă Interfax.

Potrivit parchetului regional, o anchetă a fost demarată pentru stabilirea cauzelor exacte ale declanșării incendiului.


Preluat de la: Publika.md