Încă TREI decese provocate de COVID-19

Coronavirusul continuă să ia viaţa pacineţilor aflaţi în stare gravă. Încă trei bolnavi au murit răpuşi de COVID-19.

Este vorba despre trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 62 şi 73 de ani din municipiile Chişinău şi Bălţi. Toate victimele aveau comorbidităţi precum hipertensiune arterială, angină pectorală de efort şi ateroscleroză obliterantă cronică. Bilanţul deceselor urcă astfel la 563.

Ministerul Sănătăţii anunţă că 437 de persoane sunt în stare gravă, 33 de pacienți fiind intubaţi. 

Până acum, în ţară au fost confirmate 17 150 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1249 în stânga Nistrului. În rândul cadrelor medicale sunt 2509 cazuri de îmbolnăvire.

La Centrul COVID-19 din Chișinău, în ultimele 24 de ore au fost internate 46 persoane cu suspecție la COVID-19, iar 2813 de pacienți urmează tratament la domiciliu. 

În contextul situaţiei epidemiologice, ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a făcut apel la cetăţeni să respecte măsurile de prevenire a răspândirii noului virus. 

„Fac un apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova să respecte recomandările autorităţilor, să evite aglomerările şi întâlnirile în grupuri mari de persoane, în contextul în care se înregistrează focare familiale. Efectele acestora se reflectă nu doar în creşterea numărului îmbolnăvirilor, dar şi a încărcăturii care cade pe umerii sistemului medical. Aveţi grijă de sănătate. Haideţi împreună să contribuim la salvarea de vieţi omeneşti”, a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu, în cadrul conferinţei de presă din această dimineaţă.

 

 


Preluat de la: Publika.md