Încă o țară din Europa înăsprește restricțiile: restaurantele, cafenele și barurile vor fi deschise doar în limita locurilor pe scaune

Restricțiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus vor fi înăsprite în Republica Cehă, după ce, asemeni tendințelor europene, numărul de cazuri noi a început să crească și în această țară, relatează digi24.ro.

Ministerul sănătății din guvernul de la Praga a anunțat, miercuri, că restaurantele, cafenelele, barurile și cluburile nu vor mai permite intrarea decât în limita locurilor pe scaune. La evenimentele în interior cu mai mult de zece participanţi, fiecare din aceştia trebuie să aibă un loc desemnat. Există unele excepţii doar pentru expoziţii şi târgurile de specialitate.

Marţi, în Cehia s-a înregistrat un record al numărului zilnic de cazuri noi: 1675. Miercuri, bilanţul respectiv a fost depăşit, raportându-se 2139 de infectări, conform datelor preluate joi de Reuters. Numărul deceselor legate de COVID-19 de la începutul epidemiei a ajuns la 481.


Preluat de la: Publika.md