Încă o şedinţă de judecată în cazul teribilei crime din Horeşti, amânată

O nouă tergiversare în cazul teribilei crime de acum un an din satul Horeşti, raionul Ialoveni. Cei doi inculpaţi care ar fi ucis cu sânge rece un bărbat de 50 de ani, în propria locuinţă, pentru a-l jefui, urmau să îşi afle sentinţa vineri. Însă şedinţa a fost amânată şi de această dată, pentru luna octombrie. Motivul este că un judecător a plecat în concediu.

În 20 aprilie 2019, un bărbat din satul Horești, Ialoveni, a fost găsit mort în baie, cu mâinile şi picioarele legate cu un fir electric. Poliţia a reținut doi tineri, care după un an de arest preventiv au fost eliberaţi. Ulterior, în luna mai, procurorul de caz a cerut câte 25 de ani de puşcărie pentru învinuiţi.

„De regulă judecătorii cum sunt cazuri complicate se depune o cerere de rechemare din concediu pentru ziua respectivă. Dumnealui nu a depus aşa cerere şi nu a fost prezent la şedinţa de astăzi.”, a afirmat procurorul, Valeriu Cîrlan.

Avocatul familiei bărbatului decedat susţine că rudele acestuia sunt indignate de tergiversarea cazului. Procesul a început în 2019, dar mai multe şedinţe au fost amânate. Rudele victimei spuneau că asta s-ar face intenţionat, pentru ca vinovaţii să scape, lucru infirmat de organele de drept.

Iniţial, învinuiţii şi-au recunoscut vina, dar ulterior şi-au schimbat declaraţiile. Unul îşi recunoaşte parţial fapta, altul se declara nevinovat.

„Au fost amânări care au fost justificate, dar în mare parte vreo 60% din amânări pentru cauza respectivă au fost neîntemeiate şi nejustificate. S-a creat o impresie că instanţa de judecată mergea în întâmpinare părţii apărării amâna nemotivat şi nejustificat, de aceea şi s-a tergiversat cazul respectiv.”, a menţionat avocatul, Ian Dogotari.

Am încercat repetat să obţinem un comentariu de la Judecătoria Hânceşti, cu sediul la Ialoveni, dar nimeni nu ne-a răspuns la telefon.


Preluat de la: Publika.md