Încă o localitate cu străzi luminate! Un sistem modern cu circa 400 de corpuri de iluminat de tip LED, inaugurat în comuna Berezlogi

Comuna Berezlogi, formată din satele Hâjdieni și Berezlogi, din raionul Orhei, are acum lumină pe străzi, pe timp de noapte, grație proiectului susținut de Partidul Politic „ȘOR” și implementat de Consiliul Raional Orhei, transmite or.md.

Recent, la Berezlogi a fost dat în folosință iluminatul public stradal, după ce, anterior, a fost finalizat un proiect similar în satul Hâjdieni. Luminile au fost aprinse în cadrul unui eveniment festiv, în prezența locuitorilor satului, a reprezentanților autorităților locale și raionale, dar și a deputaților Partidului „ȘOR” și ai Platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

La Berezlogi, au fost modernizate cinci transformatoare și montată o rețea de iluminat public stradal de 16 kilometri, cu circa 400 de corpuri de iluminat de tip LED. În total, comuna Berezlogi dispune de un sistem de iluminat stradal de peste 23 de kilometri cu peste 600 de corpuri de iluminat. Șapte transformatoare au fost modernizate, iar un sistem inteligent asigură conectarea și deconectarea luminii la anumite ore.

Locuitorii satului Berezlogi au fost felicitați de către liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor.

„Dvs. cunoașteți că noi, cei din Partidul „ȘOR”, ne îndeplinim promisiunile. Avem un plan concret de proiecte de infrastructură pentru cei patru ani de mandat ai primarilor noștri în cele peste 100 de localități din țară. Spre deosebire de alte partide, care se ocupă numai cu pălăvrăgeala și mint oamenii, noi construim și modernizăm Moldova”, a declarat Ilan Șor.

De asemenea, el le-a mulțumit autorităților raionale din echipa sa pentru efortul pe care îl depun.

La rândul său, primarul comunei Berezlogi, Pavel Ustețchi, a spus că iluminatul stradal a fost așteptat de toți locuitorii.

„Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru suport. Îi mulțumesc lui Ilan Șor pentru sprijin. Acest proiect minunat a fost așteptat de către toți cetățenii”, a spus primarul.

La Berezlogi urmează să fie realizate și alte proiecte, a dat asigurări președintele raionului Orhei.

„Vor fi asfaltate și căile de acces în satele Berezlogi și Hâjdieni. Aceste sate trebuie conectate la asfalt. Vom rezolva împreună încă multe probleme”, a dat asigurări Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei.

Această nouă realizare i-a bucurat atât pe localnici, cât și pe deputații Partidului „ȘOR”. 

„De azi, alți 2000 de cetățeni ai țării se vor bucura de iluminat stradal. Anume de la iluminatul stradal încep toate proiectele de infrastructură din țară. Ne propunem ca proiectul să fie implementat în toate localitățile mici și mari din Moldova”, a spus deputatul Reghina Apostolova.  

„Noi vorbim puțin, dar facem multe. Trebuie să muncim pentru viitorul țării, a copiilor și nepoților noștri, pentru ca ei să se mândrească cu țara noastră”, a menționat deputatul Igor Himici.

Mesaje de felicitare pentru locuitorii din Berezlogi au adresat și alți deputați din Platforma „Pentru Moldova”.

„Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” s-au consolidat anume pentru realizarea proiectelor concrete, pentru a face lucruri importante pentru comunități”, a afirmat Sergiu Sîrbu, secretarul Platformei „Pentru Moldova”.

Iar deputatul Gheorghe Brașovschi a declarat că exemplul iluminatului stradal din Orhei a fost preluat și de unele localități din raionul Sângerei. 


Preluat de la: Publika.md