Încă o doctoriţă de top din Rusia a „CĂZUT” de la fereastra unui spital

Încă o doctoriţă de renume din Rusia a căzut de la fereastra unui spital pe fondul îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus. Angajatorul ei evocă „o moarte tragică”.

Natalia Lebedeva, medic la Centrul de pregătire a cosmonauţilor, a murit după ce a căzut vinerea trecută de la fereastra unui spital din apropiere de Moscova. Ea fusese internată cu simptome de covid-19.

„Natalia Lebedeva a murit tragic într-un incident produs la 24 aprilie”, a comunicat angajatorul ei, Agenţia Federală de Microbiologie (AFM).

AFM anunţă că invetighează circumstanţele morţii Nataliei Lebedeva împreună cu Comitetul de anchetă, cea mai înaltă autoritate judiciară din Rusia.

Potrivit unor surse anonime, doctoriţa s-ar fi sinucis din cauza unor acuzaţii precum că ar fi contribuit la apariţia unui focar de covid-19, boala provocată de noul coronavirus, în rândul personalului medical de la Centrul de pregătire a cosmonauţilor. Ea ar fi contractat coronavirusul de la colegii ei de la Star City, o zonă militară restricţionată.

Acest caz iese la iveală după cel al Elenei Nepomniaşciaia, şefa unui spital din Krasnoiarsk care a căzut de la fereastra biroului său în timp ce se plângea la telefon ministrului regional al Sănătăţii despre lipsa de personal şi de echipamente de protecţie în faţa coronavirusului. Doctoriţa din Krasnoiarsk se află în stare critică, transmite The Moscow Times.

O problemă iniţial negată de Vladimir Putin, coronavirusul face tot mai multe victime în Rusia, ajungând oficial la 93.558 de cazuri de infectare, dintre care 867 fatale.

Măsurile de restricţii şi izolare impuse abia la sfârşitul lui martie au fost extinse marţi până la 11 iulie.

 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie