Încă nu au ajuns la un numitor comun. Fermierii care protestează de câteva zile se vor întâlni cu premierul Chicu

Fermierii care protestează de câteva zile în Capitală vor avea astăzi o nouă întrevedere cu premierul Ion Chicu. Aceștia ar urma să se întâlnească cu prim-ministru la ora 12:00 în speranța că vor ajunge la un numitor comun privind achitarea despăgubirilor din cauza secetei.

Seceta şi grindina din acest an au compromis culturile agricole din mai multe raioane, iar pierderile se ridică la aproape un miliard de lei. Nemulţumiţi de faptul că nu sunt susţinuţi de stat, agricultorii din cel puţin 12 raioane au protestat zile la rând în diferite regiuni ale ţării, inclusiv prin blocarea mai multor drumuri naţionale. În data de 13 august, aceştia şi-au adus tehnica agricolă la Chişinău.

Între timp, fermierii au avut mai multe întrevederi cu premierul Ion Chicu şi ministrul Agriculturii Ion Perju, însă până acum, părţile aşa şi nu au ajuns la un consens. Anterior, fermierii păgubiţi au cerut statului mai multe facilităţi fiscale, dar şi despăgubiri de cel puţin 3000 de lei pentru fiecare hectar compromis. Agricultorii spun că vor manifesta până când propunerile lor vor deveni lege.

Până în prezent, Guvernul a alocat 200 milioane de lei pentru fermierii păgubiţi şi a promis apoi suplimentarea acestui buget cu 100 de milioane de lei.


Preluat de la: Publika.md