Încă 30 de zile de arest pentru fostul deputat român Cristian Rizea

Mandatul de arestare a fostului deputat român Cristian Rizea a fost prelungit pentru încă 30 de zile, la cererea procurorilor. Informaţia ne-a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Fostul deputat român se află la Penitenciarul numărul 13 din Chișinău.      

Ministerul Justiției din România a formulat, la început lunii noiembrie, cererea de extrădare din Republica Moldova a fostului parlamentar. Totuşi, nu este clar când sau dacă Rizea va ajunge în România, deoarece acesta a solicitat azil politic în ţara noastră, iar acum magistraţii trebuie să se expună pe marginea acestui caz.

Fostul deputat român a fost reţinut anul trecut în noiembrie, la Chişinău de către ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii. El era dat în urmărire de către autorităţile de la Bucureşti, după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie.

Pentru a scăpa de pedeapsă, Rizea a fugit din România şi s-a refugiat la Chişinău. Cu o zi înainte de a fi reținut, lui Cristian Rizea i-a fost retrasă cetățenia moldovenească pe care o deținea din 2017.

Într-o intervenţie telefonică, Cristian Rizea a declarat pentru presa din România că cetăţenia i-a fost retrasă abuziv şi că avocaţii acestuia vor sesiza Curtea Constituţională.


Preluat de la: Publika.md