În următoarele două zile, Pămîntul va fi lovit de o furtună magnetică

În următoarele zile pe Pămînt se așteaptă o furtună magnetică din cauza a două erupții pe Soare. Despre acest lucru a anunțat The Watchers.

Se pare că pe 17 martie, în jurul orei 01:00 GMT, pe Soare a început o erupție, care a dus la două ejecții de masă coronală, relatează unian.

Prima emisie a fost îndreptată spre sud-est, iar cea de-a doua spre sud-vest. „Aceste emisii au fost analizate ca fiind direcționate spre Pămînt și se așteaptă să ajungă separat în după-amiaza zilei de 20 martie și la începutul zilei de 21 martie”, au declarat meteorologii de la Centrul de prognoză meteo spațială (SWPC).

Potrivit prognozelor, cîmpul geomagnetic al Pămîntului va fi calm pe 18 și 19 martie și în prima jumătate a zilei de 20 martie. În a doua jumătate a zilei de 20 martie, însă, sunt posibile perioade de condiții active și o furtună magnetică de clasa G1.

Se pare că, în timpul unei furtuni magnetice de această clasă, pot apărea ușoare fluctuații în rețelele electrice, efecte minore asupra activității sateliților și aurore boreale.

Unele studii menționează că furtunile magnetice pot crește simptomele de migrene, insomnie și pot afecta starea emoțională, provocînd oboseală și iritabilitate la unele persoane. Cu toate acestea, mecanismele exacte și măsura în care furtunile magnetice afectează oamenii nu sînt pe deplin studiate, iar acest lucru rămîne subiectul unor cercetări suplimentare.


Preluat de la: Noi.md