În Republica Moldova va fi desfășurat recensămîntul populației și locuințelor

Scopul recensămîntului este de a oferi informații de interes public despre populația rezidentă și locuințe pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor.

„Din 8 aprilie, recenzorul va prezenta obligatoriu legitimația de recenzor și va purta vestimentație cu însemne de identitate a RPL, inclusiv: vestă, chipiu, tricou, rucsac, tabletă, toate cu logo-ul Recensămîntului 2024. Fiecare persoană trebuie să participe la recensămînt și să răspundă în întregime și corect chestionarul de recenzare. Conform Legii nr. 231/2022 privind recensămîntul populației și locuințelor, participarea la recensămînt este obligatorie.
Deschideți ușa recenzorului și oferiți-i răspunsuri corecte și depline! Datele pe care le veți oferi la Recensămînt sînt confidențiale și protejate conform Legii nr. 231/2022 privind recensămîntul populației și locuințelor și Legii nr. 93/2017 cu privire la statistica oficială. Aceste date se vor utiliza doar în scopuri statistice pentru elaborarea și diseminarea sub formă generalizată a rezultatelor recensămîntului pe diverse caracteristici ale populației, fără a fi posibilă identificarea datelor personale”, anunță Poliția de Frontieră.

Recensămîntul este o activitate de amploare națională care are loc o dată la 10 ani. Datele recensămîntului din 2014, făcute publice abia acum: R. Moldova are 2,998 de milioane de oameni!

Legea bugetului de stat pentru anul 2024 prevede suma de 244 329 900 de lei pentru desfășurarea de către Biroul Național de Statistică a acestui recensămînt.


Preluat de la: Noi.md