În Regiunea Primorie a apărut propriul Khatiko

Khatiko din Primorie, așa cum a fost poreclit cîinele singuratic, a fost observat pe gheața rîului Partizanskaya timp de aproape o lună. S-a încercat hrănirea cîinelui, dar acesta nu a vrut să părăsească locul. Potrivit uneia dintre versiuni, acolo ar putea fi o mașină a proprietarului, relatează news.ru

Au fost publicate fotografii care arată animalul de companie pe banchiza de gheață. Voluntarii au presupus că cîinele ar putea aparține oricăruia dintre pescari, dar căutările nu au dat rezultate.

Activiștii pentru drepturile animalelor au presupus că proprietarul s-ar fi putut îmbolnăvi în timp ce pescuia, sau pur și simplu a plecat, lăsînd cîinele. Alții nu au exclus ca Khatiko de la malul mării să fi aparținut unor ciobani.
Locuitorii din orașul Partizansk, unde au observat cîinele singuratic pe rîu, au încercat să găsească proprietarul prin intermediul rețelelor de socializare.

Aceștia au observat că animalul este foarte tînăr, prietenos, dar nu se dă pe mîini și își așteaptă cu fidelitate stăpînul. Acum se intenționează găsirea unui nou stăpîn pentru el.

Anterior, un Hachiko local a fost găsit în apropiere de Novosibirsk, unde a fost numit Legenda. El întîlnește trenurile în fiecare zi la gara din satul Baryshevo, unde a fost observat pentru prima dată în vară. Cîinele pare să aștepte pe cineva, însoțind oamenii de pe peron pînă la zona de locuințe și dînd laba cu ei.


Preluat de la: Noi.md