În raionul Soroca a fost confirmat un caz de rabie la un câine

Pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat un caz pozitiv de rabie la un câine în raionul Soroca. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, cadavrul animalului a fost distrus prin incinerare, iar resturile de la incinerare au fost înhumate.    

Potrivit specialiştilor, singura modalitate de a preveni îmbolnăvirea cu rabie este vaccinul, care se administrează de specialist imediat după muşcătură. Asta spun medicii, potrivit cărora, turbarea este o afecțiune care se transmite la om şi prin saliva animalului infectat. Astfel, în lipsa măsurilor urgente, maladia afectează creierul şi măduva spinării, iar consecinţele pot fi fatale.

Este bine de ştiut că primele simptomele care provoacă îmbolnăvirea cu rabie, sunt durerea la locul mușcăturii, urmate apoi de tuse şi febră.

Când o persoană este muşcată de un animal, rana trebuie curăţată imediat cu multă apă şi săpun pentru a reduce riscul unei infecţii. Este indicată efectuarea unui consult medical de specialitate pentru a se stabili un tratament mai complex al rănii.


Preluat de la: Publika.md