În preajma sărbătorilor pascale, Parlamentul găzduiește o expoziție caritabilă

Evenimentul artistic celebrează frumusețea și vitalitatea primăverii, dar și tradițiile noastre legate de săptămîna Floriilor și sărbătorile pascale. Expoziția este una caritabilă, banii adunați din vînzări vor fi utilizați de instituția de învățămînt pentru cumpărarea de materiale pentru alte lucrări și pentru a fi donați copiilor și tinerilor aflați în dificultate, notează Noi.md.

Exponatele prezintă o varietate de lucrări și creații inspirate din natură, în culori vibrante, care fac trimitere la simbolurile specifice anotimpului și la sărbătorilor care vin. Printre exponate se regăsesc decorațiuni pascale, aranjamente florale, tablouri, produse vestimentare și accesorii inspirate din portul popular, articole din piele cu motive tradiționale, toate lucrate manual, cu migală și dedicație, de elevi și cadre didactice.

Aranjamentele florale și-au găsit loc în compoziții elegante, iar decorațiunile pascale, ce includ figurine, fețe de masă, ouă croșetate și brodate manual, amintesc de sărbătorile pascale care se apropie. De asemenea, sînt expuse mai multe piese vestimentare inspirate din portul popular, brodate manual pe pînză din bumbac. La expoziție se regăsesc peste 20 de tablouri ce reflectă natura și o gamă de flori pictate în culori pastelate.

Prezentă la vernisajul expoziției, deputata Maria Pancu, a vorbit despre experiența sa de colaborare cu specialiști în domeniul industriei confecțiilor textile. „sînt sigură că și acești tineri care și-au expus lucrările vor deveni specialiști de renume ca mulți alții care s-au format la Colegiul Tehnologic. Chiar dacă întîmpină anumite greutăți, le doresc succes și să ducă faima în continuare nu doar în Moldova, dar și peste hotarele ei”.

Directoarea Colegiului Tehnologic din Chișinău, Dina Ianovici, a exprimat mulțumiri pentru oportunitatea de a prezenta expoziția la Parlament. „Prin această expoziție ne-am propus să aducem un strop din frumusețea anotimpului în care ne aflăm, să contribuim la crearea atmosferei de sărbători pascale care ne bat la ușă, să arătăm cît de bogată cultural este țara noastră și, nu în ultimul rînd, ne-am dorit să arătăm iscusința elevilor noștri”, a afirmat directoarea.

Expoziția este deschisă pentru vizitatori în zilele de luni pînă vineri, între orele 8.00 – 17.00.


Preluat de la: Noi.md