În oceanul Atlantic a fost descoperită o balenă gigantică, considerată dispărută de 200 de ani

Aceste animale locuiesc în prezent în Oceanul Pacific și foarte rar intră în Marea Mediterană. Balenele gri sînt considerate una dintre cele mai mari balene de pe Pămînt. Ele ating 15 metri lungime și cîntăresc peste 41 de tone, relatează Mir24.

Balena a fost observată la 48 de kilometri de statul Massachusetts, în timpul unei filmări din aer. Animalul a reușit să fie filmat cînd a ieșit la suprafața apei. Specialiștii au analizat imaginile și au ajuns la concluzia că au surprins cu adevărat o balenă cenușie.

Ultima dată balenele gri au fost văzute în vestul Oceanului Atlantic în secolul al XVIII-lea. Oamenii de știință au declarat că nu știu exact de ce balena a înotat atît de departe. Potrivit unei ipoteze, cauza ar fi fost schimbările climatice. În ultimii ani, din cauza creșterii temperaturilor la nivel global, Pasajul de Nord-Vest, care face legătura între Oceanul Atlantic și Oceanul Pacific, a început să se elibereze de gheață. Acest lucru a permis balenelor să se deplaseze mai liber între oceane, se menționează pe site-ului oficial al NEAQ.


Preluat de la: Noi.md