În Franța zeci de școli s-au închis din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Pandemia de COVID-19 a forțat 12 școli din Franța continentală să se închidă, în timp ce restul celor aproape 60.000 de unități de învățământ au fost deschise conform planificării la începutul anului universitar.

Anunțul a fost făcut vineri de către ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, în contextul în care în ultima perioadă au crescut cazurile noi de coronavirus în Franța.

”A fost o săptămână destul de bună, chiar dacă există întotdeauna unele greșeli. Peste 12 milioane de elevi s-au întors la școală, în ciuda dificultăților și a grijilor”, a declarat ministrul educației pentru radio Europa 1.

Acesta a adăugat că, din cauza pandemiei de coronavirus, alte zece școli din Reunion, insula franceză din Oceanul Indian, au fost închise. Anul școlar din Franța a început marți, unii părinți și sindicatele profesorilor exprimându-și îngrijorarea că virusul s-ar putea răspândi prin sălile de clasă.

Ministerul Sănătății a declarat joi că a înregistrat peste 7.000 de noi infecții cu coronavirus în decurs de 24 de ore pentru a doua oară în două zile, aproape de recordul de 7.578 de cazuri, stabilit pe 31 martie, scrie libertatea.ro.


Preluat de la: Publika.md