În Fîșia Gaza au fost livrate ajutoare

Forțele de apărare israeliene au desfășurat mai multe operațiuni în Fîșia Gaza în ultimele 24 de ore. Presa palestiniană a raportat că un atac aerian în cartierul central Deir al-Balah a ucis cel puțin zece persoane, inclusiv trei copii. Forțele de apărare israeliene au declarat că au distrus ținte legate de militanții Hamas, inclusiv lansatoare de rachete și arme, informează euronews.

Fîșia Gaza a declarat că numărul persoanelor ucise în Fîșia Gaza a depășit 31.000. Acest lucru este raportat de Ministerul Sănătății din cadrul Hamas.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că este necesară distrugerea unităților Hamas rămase în Rafah. „Ne vom elibera ostaticii și ne vom asigura că Gaza nu va mai reprezenta niciodată o amenințare pentru Israel. Vom termina treaba în Rafah, permițînd populației civile să plece din calea pericolului”, a declarat Netanyahu în timpul conferinței Comitetului American pentru Afaceri Publice Israeliene (AIPAC) de la Washington.
Presiunea internațională asupra Israelului a crescut, cu cereri de relaxare a restricțiilor privind livrările de ajutor umanitar în Fîșia Gaza.

Marți, șase camioane au transportat pentru prima dată ajutoare umanitare în nordul Fîșiei Gaza prin intermediul unui nou drum construit de IDF. Forțele de apărare israeliene spun că încearcă să împiedice militanții Hamas să jefuiască ajutorul umanitar. Transportul a fost furnizat de Programul Alimentar Mondial.

Pentagonul a anunțat trimiterea a patru nave de război în Gaza pentru a construi un debarcader temporar, care ar trebui să fie gata în două luni. Partea americană estimează că acest lucru va permite livrarea a 2 milioane de porții de mîncare zilnic.

Ministrul britanic de externe, David Cameron, a îndemnat autoritățile israeliene să deschidă unul dintre porturile maritime ale țării pentru livrările de ajutoare.

Washingtonul a precizat că SUA, împreună cu Iordania, au parașutat în nordul Gaza aproape două mii și jumătate de tone de alimente, inclusiv orez, făină, paste făinoase și conserve.


Preluat de la: Noi.md