În an electoral, Dodon reia o promisiune veche. Vrea ca bacalaureatul să fie opţional

Examenele de bacalaureat trebuie să devină opționale și nu obligatorii. Asta crede președintele Igor Dodon, care afirmă că va insista pe acest lucru. Subiectul a fost abordat în cadrul unui interviu pentru agora.md.

„Eu cred că trebuie să revenim la examenele de înmatriculare în instituțiile superioare de învățământ fără bacalaureat. Cei care doresc să dea bacalaureat pentru că trebuie să plece la studii în România, atunci să-l dea. Restul – să obțină datele și să meargă în instituțiile superioare de învățământ”, a spus preşedintele.

Nu este pentru prima dată când Igor Dodon abordează subiectul bacalaureatului. În 2016, în campania pentru prezidenţiale, candidatul PSRM a promis că dacă va ajunge în fotoliul de preşedinte va anula BAC-ul. Promisiunea însă nu a fost îndeplinită.

Coincidență sau nu, Dodon și-a reluat retorica anti-bacalaureat tot în an electoral, în toamnă moldovenii urmând să-şi aleagă din nou preşedintele.

În acest an Parlamentul a anulat examenele de bacalaureat din cauza epidemiei de COVID-19.

Notele pentru probele de examen vor reprezenta media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale, obținute de elevi pe parcursul claselor X-XII.


Preluat de la: Publika.md