În acest an, creștii ortodocși pot cumpăra produsele pascale sfinţite de Mitropolitul Moldovei

În acest an, creștinii ortodocşi vor avea posibilitatea să cumpere vin pastoral, cozonaci şi pască gata sfinţite. După ce acum două zile au mers la combinatul de vin din orașul Cricova, vineri, un sobor de preoți, în frunte cu Mitropolitul Vladimir, au ajuns şi la fabricile celui mai mare combinat de panificație din ţară, unde au stopit cu agheasmă produsele pascale.

Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a declarat că pentru a respecta normele de siguranță impuse în contextul pandemiei, slujbele s-au desfăşurat în aer liber, la întreprinderi.

Apoi, produsele au fost împărţite în magazinele din țară, pentru ca fiecare familie să aibă posibilitatea să întâmpine Paștele cu bucate sfințite pe masă. Accesul presei a fost interzis. Reprezentanţii bisericii au postat doar fotografii de la eveniment.

„În anul acesta cu o deosebire față de ceilalți ani, Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir a rostit și rugăciunea de sfințire a bucatelor, care se rostește în dimineața zilei Pascale, după săvârșirea liturghiei praznicale. Astfel, încât a sfințit la propriu cozonacii și produsele din pâine”, a spus Vadim Cheibaş, secretar Mitropoliei Moldovei. 

Reprezentanţii combinatului de panificaţie au refuzat să spună câtă pască şi câţi cozonaci vor fi puşi în vânzare.
Preţul produselor variază între 70 şi 100 de lei, în funcţie de mărime şi umplutură. O sticlă cu vin pastoral costă aproximativ 50 de lei. Produsele sfințite au pe etichete şi un mesaj din partea Mitropolitului Vladimir.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie