Imagini spectaculoase! Un pod de 2,5 km din Baltimore s-a prăbuşit după ce a fost lovit de o navă

Podul Key Bridge din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit marţi după ce un cargobot a intrat în coliziune cu acesta, relatează presa americană.

Podul a fost închis circulaţiei în urma unui “incident”, a anunţat Autoritatea de transport din Maryland pe contul său de X, a relatat postul american ABC, potrivit news.ro.

Potrivit primelor informaţii, vasul a lovit unul dintre pilonii podului Francis Scott Key, care are o înălţime de peste 350 de metri, provocând prăbuşirea acestuia.

Accidentul a fost confirmat de Matthew West, subofiţer al Pazei de Coastă din Baltimore, pentru New York Times. El nu a precizat tipul de navă şi nici momentul în care aceasta a lovit podul. Amploarea pagubelor nu a fost imediat clară.

Imaginile cu podul prăbuşit sunt spectaculoase. În mai multe videoclipuri postate pe reţelele sociale se poate observa că o parte considerabilă din impresionanta structură metalică, inaugurată în 1977, s-a prăbuşit în râul Patapsco.

The Francis Scott Key Bridge in Baltimore has just completely collapsed after a cargo ship crashes into the bridge. How can something like this happen with a near 50-year old bridge entirely collapsing? A testament to the state of infrastructure in the U.S.? https://t.co/bBxgfqa7es

— Jon Hartley (@Jon_Hartley_) March 26, 2024

????#BREAKING: Mass Casualty has been Declared after a Large Container Ship Collides with Key Bridge Causing it completely Collapse⁰
????#Baltimore | #Maryland

Currently, numerous agencies, including the Coast Guard and fire department have just declared a mass casualty incident as… pic.twitter.com/wvOTOVbvHE

— R A W S A L E R T S (@rawsalerts) March 26, 2024


Preluat de la: Timpul.md