Imagini ȘOCANTE de la protestele din Minsk. Mascații încearcă să rețină o bătrână, însă manifestantele îi iau apărarea (VIDEO)

Imagini șocante de la protestele din Minsk. Mascații au încercat să rețină o bătrânică, îmbrâncind-o. În apărarea ei însă au sărit câteva femei, care au participat la un marș antiguvernamental. 

În cele din urmă, mascații renunță, iar femeia scapă nevătămată. Ulterior, Nina Baghinskaia, împreună cu alte protestatare, a blocat o autospecială, în care au fost încărcate manifestantele. 

Potrivit presei din Belarus, forțele de ordine au acționat masiv și au reținut zeci de femei. La marșul pașnic, inițial, s-au adunat 500 de femei, iar pe parcursul zilei, pe străzile Minskului au ieșit peste 3 mii de oameni.

Aceasta este a treia sâmbătă, când la Minsk are loc marșul femeilor. Anterior însă nu au avut loc rețineri atât de brutale.   

Ministerul belarus de Interne a comunicat că, vineri, au avut loc 13 acțiuni de protest, în diferite regiuni ale țării. Potrivit datelor oficiale, numărul manifestanților nu a depășit 450, iar 32 de persoane au fost reținute.

 


Preluat de la: Publika.md