Imagini filmate cu drona la incendiul de la Moldexpo. Detalii noi (VIDEO)

În dimineața zilei de 26 mai, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit la lichidarea unui incendiu, care s-a produs pe strada Ghioceilor 1, din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la 09:53.

Potrivit datelor înregistrate arderea a fost depistată în interiorul  clădirii “Casa Modernă” pe teritoriul Moldexpo. Ajunși, pompierii au stabilit că flăcările au cuprins o parte din acoperișul clădirii. Potrivit informațiilor prealabile, incendiul a cuprins o suprafață aproximativ de 450-500 m2.

La fața locului în mod de urgență au fost îndreptate 9 autospeciale de intervenție inclusiv două autoscări conform numărului sporit de interventie. La moment echipele de pompieri continuă să lucreze pentru localizarea și lichidarea arderii.

Victime nu au fost raportate.

„Este vorba de un local în care a izbucnit arderea. Apelul la serviciul 112 a fost receptionat la ora 09:53 de minute. Potrivit primelor informaţii pompierii au înţeles că este vorba de un local în care este depozitat mobilier.”, a declarat Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGSU

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, în acest imobil se efectuau lucrări de reparaţie a acoperişului. Iar în momentul izbucnirii incendiului cel puţin zece muncitori erau acolo:

„Din informaţia care o cunosc, agentul economic efectua lucrări la acoperiş şi cel mai probabil este vorba despre nerespectarea normelor antiincendiare. Este un imobil privat unde proprietarul este responsabil de ceea ce se întâmplă pe teritoriul său.

Zeci de pompieri au intervenit pentru a localiza incendiul. Deocamdată nu se cunoaşte de la ce au izbucnit flăcările. Potrivit directorului Centrului de Triere Covid-19, Oleg Crudu, toţi pacienţii internaţi acolo sunt în pavilionul Nr.2, la o distanţă ce nu prezintă pericol. În prezent la Centrul Covid 19 sunt internaţi circa 40 pacienţi.

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.


Preluat de la: Publika.md