Igor Șarov, din nou critic: Măsurile anti-COVID nu au fost respectate de hram

Ministrul Educaţiei, Igor Şarov, a venit cu o primă reacţie după manifestările organizate miercuri în mai multe localităţi, printre care şi cele din Capitală, cu ocazia Hramului Oraşului.

La evenimente au participat sute de oameni, inclusiv elevi, care nu au respectat măsurile epidemiologice. Igor Şarov a scris pe pagina sa de Facebook că autorităţile locale nu ar trebui să practice duble standarte: pe de o parte să ia măsuri drastice în școli, iar pe de altă parte să organizeze evenimente cultural-distractive, care sunt foarte greu de monitorizat din punct de vedere al prevenției.

În context, oficialul a menţionat că decizia de a obliga elevii din Chişinău să poarte măşti pe durata orelor a fost luată de autorităţile municipale şi nu a fost consultată cu Ministerul Educaţiei. Şarov a spus că a făcut această precizare pentru a le răspunde unor părinţi care şi-au manifestat nemulţumirea față de această măsură.

Am încercat să obţinem o reacţie de la edilul Capitalei, însă purtătoarea de cuvânt a acestuia, Natalia Ixari, ne-a spus că Ion Ceban nu va comenta declaraţiile ministrului.

Primăria Capitalei a pus la dispoziţia oamenilor care au sărbătorit miercuri în Chişinău măşti şi dezinfectant. Potrivit autorităţilor, circa 600 de voluntari au fost repartizați în toate sectoarele, au fost împărţite peste 18 mii de măști şi în jur de 600 de litri de dezinfectant. Totodată, la evenimente au fost câte 49 de scaune pentru spectatori, fiind respectată şi distanța recomandată de specialiști.

Datele Ministerului Sănătăţii arată că municipiul Chişinău este cel mai afectat de pandemie. Incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19 la 100 de mii de locuitori a crescut de la 584 la 798 de cazuri în ultimele două săptămâni.


Preluat de la: Publika.md