Igor Munteanu, dezvăluiri despre “o istorie de dramă parlamentară”: „Gațcan a fost snopit în bătaie”

 

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că deputatul socialist Ștefan Gațcan a fost snopit în bătaie iar despre acest lucru cunosc mai mulți deputați din mărturiile unor persoane care ar fi fost de față la “o crimă care vizează libertatea personală a unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova.” Cu toate acestea, procuratura nu a luat nicio măsură în acest sens, a constatat deputatul.

“Cazul Gațcan a fost o istorie de dramă parlamentară. Este pentru prima data în istoria legislativului din Chișinău când un deputat este sechestrat, bătut, este influențat să-și schimbe depozițiile, să semneze niște scrisori, este scos din țară, comutat cu sprijinul SPPS, adus înapoi și ținut cu escortă de către depuțații PSRM, în condițiile în care influențarea deciziilor unui parlamentar este o crimă. Toate lucrurile pe care le-am aflat din presă sau din unele mărturii ale unor persoane care au fost de față vorbesc despre o crimă mare, o crimă care vizează libertatea personală a unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova. În ciuda acestor delicte care probabil s-au adunat în această cauză pe masa procurorilor, nu am văzut nicio acțiune din partea lor, că au fost chemați cei care l-au snopit în bătaie pe bietul Gațcan,” a spus Munteanu.

Munteanu și-a exprimat nedumerirea că după astfel de acțiuni fără precedent când un deputat este sechestrat iar atunci când Platforma DA vine cu o moțiune de cenzură, este blamată că nu a făcut matematică corectă.

“Dacă se întâmplă asemenea cazuri de sechestrare a unui deputat iar după asta vorbim despre moțiunea de cenzură și toată lumea blamează Platforma DA că nu a făcut matematică corectă, despre ce vorbim? E clar că există niște grupuri de presiune mediatică care încearcă să decupeze realitatea și să formeze o alta falsă și să ne convingă că acest guvern este legitim,” a declarat deputatul Platformei DA.

“Schimbarea Guvernului Chicu nu este doar ambiția istorică a Platformei DA, este un scop comun, colectiv. Colegii noștri de la PAS își dau foarte bine seama că dacă Chicu este lăsat la butoane, el va denatura la standarte minime democrația, ei știu despre toate metehnele acestui guvern, respective dacă va fi o a doua incercare eu aștept ca cineva să-și asume răspunderea,” a adăugat Munteanu.

 


Preluat de la: Timpul.md