Igor Dodon: Totul este sub control

Situația este complicată, însă totul este sub control. Asta spune șeful statului Igor Dodon în contextul numărului mare de infectări cu noul tip de coronavirus. Președintele afirmă că se aștepta la o explozie de cazuri, deoarece au fost scoase mai multe restricții. Despre asta Igor Dodon a vorbit într-un live pe Facebook.

„Situația nu este simplă, dar situația este gestionată de către Guvern. Este gestionată de către autorități. Situația nu este ieșită de sub control. Nu avem situația de la începutul lunii martie sau aprilie când, în mare parte, instituțiile medicale nu erau pregătite. Acum suntem mai pregătiți. Sunt paturi necesare pentru cei cu COVID”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a mai declarat că autoritățile nu intenționează, deocamdată, să instituie o nouă stare de urgență. Mai mult, Igor Dodon optează în continuare ca agenții economici să-și reia activitatea. Președintele a mai spus că, în următoarele zile, Guvernul ar putea veni cu măsuri suplimentare pentru a minimaliza riscul de infectare.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie