Igor Dodon o invită pe Maia Sandu la dialog. ”Varianta ideală ar fi o coaliție largă între stânga și dreapta”

 

Președintele în exercițiu Igor Dodon a invitat-o pe Maia Sandu la dialog, pentru a stabili cum se face transferul puterii și ceremonia de inaugurare a noului președinte.

Jumătate din țară a votat pentru mine și sunt obligat să fiu responsabil și alături de acești oameni. Cei are au votat pentru Maia Sandu. Cred că 10-15% nu au votat pentru Sandu, dar pentru schimbări în țară. Vă stimez poziție.

”Vă chem și pe ai mei și pe cei care au votat pentruMaia Sandu să oprim ura și febra electorală. Trebuie să ne întoarcem cu picioarele pe pământ. Ar fi bine să fie o discuție între Dodon și Sandu. Cum asigurăm transferul, cu îi ofer locul de președinte”, a declarat Igor Dodon. 

Mai mult, Dodon a spus că ar fi potrivită și o coaliție dintre formațiunile celor doi lideri, care au participat la prezidențiale.

”Nu văd nicio nouă coaliție până la sfârșitul acestui an. După Anul Nou, după ce revin în fruntea PSRM, PSRM va examina oportunitatea creării coalițiilor pe termen scurt și mediu și dacă va fi în interesul nostru crearea acestor coaliții. Varianta ideală ar fi o coaliție largă între stânga și dreapta. Avem doi lideri – Dodon cu PSRM și Maia Sandu cu PAS. În interesul țării ar fi bine să existe un dialog între aceste formațiuni”, a mai declarat Igor Dodon.


Preluat de la: Publika.md