Igor Dodon o îndeamnă pe Maia Sandu să-și asume responsabilitatea pentru guvernare înainte de inverstirea în funcție

PSRM este gata să susțină un nou guvern propus de Maia Sandu, dacă președintele ales este gata să-și asume responsabilitatea pentru țară. Despre asta Dodon a vorbit într-un video pe pagina sa de Facebook. 

Președintele în exercițiu a menționat că Maia Sandu poate deja să purceadă la negocieri pentru a crea o coaliție de guvernare, a identifica un alt premier, care să preia responsabilitățile Guvernului.

”PSRM este gata să susțină un guvern propus de doamna Maia Sandu, în cazul în care dânsa este gata într-adevăr să își asume responsabilitatea pentru soarta țării și a cetățenilor și crede că poate gestiona criza mai bine decât actualul guvern. Ca urmare, nu trebuie pierdut timpul până la instalarea de jure în funcția de președinte, fiindcă doamna Maia Sandu și PAS își pot asuma chiar acum responsabilitatea pentru conducerea țării, așa cum au anunțat că doresc”, a spus Dodon.

Acesta a îndemnat-o pe Maia Sandu să înceapă cât mai curând procesul de negociere cu fracțiunile parlamentare, să formeze o majoritate în formula care îi convine dumneaei, să creeze un nou Guvern sau să provoace alegerile parlamentare anticipate și să-și realizeze programul electoral.

Igor Dodon a mai declarat că va asigura transferul pașnic al puterii, dar până la inaugurarea noului președinte el va promulga legile votate de Parlament în această perioadă. Totodată, președintele în exercițiu a precizat că data desfășurării Congresului PSRM a fost schimbată pentru 30 decembrie, pentru a putea deveni noul lider al socialiștilor după expirarea mandatului. 

Purtătorului de cuvânt al PAS, Aurica Jardan, nu a comentat, deocamdată, aceste declarații.

În schimb, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco a scris pe Facebook că, în loc să vină cu scenarii sau coaliții, ar fi cazul ca Igor Dodon să pună în practică dorința poporului și anume ca el să plece.

 


Preluat de la: Publika.md