Igor Dodon, întrevedere cu liderul fracțiunii „Rusia Dreaptă”: Mironov și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini PSRM

Printre participanții la discuție s-au numărat șeful adjunct al fracțiunii SRZP, primul vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Alexei Chepa, și reprezentantul plenipotențiar al președintelui partidului pentru probleme internaționale, Alexander Romanovich.

Conform serviciul de presă al partidului de la Moscova, s-a discutat despre „relațiile dintre Moldova și Federația Rusă și intenția președintei Republicii Moldova de a organiza un referendum în aceeași zi cu alegerile prezidențiale”.

„Din păcate, actualele autorități moldovenești – atât președintele, cât și guvernul, fac tot posibilul pentru a refuza orice contact cu Federația Rusă. Acest lucru este foarte alarmant, în contextul în care majoritatea cetățenilor Republicii Moldova nu  împărtășesc această poziție”, a subliniat Igor Dodon.

El și-a exprimat, de asemenea, opinia că Maia Sandu are șanse mici să câștige alegerile prezidențiale care vor avea loc în a doua jumătate a anului 2024 și a catalogat referendumul privind integrarea europeană, drept un truc al actualului președinte.

„Situația nu este simplă, ceea ce face Maia Sandu nu are tangență cu suveranitatea Republicii Moldova, și nici cu interesele cetățenilor”, a spus Dodon.

„Este salutabilă disponibilitatea de consolidare a forțelor capabile să reziste politicilor rusofobe și antinaționale ale Maiei Sandu”, a declarat Serghei Mironov, exprimându-și sprijinul pentru Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. 


Preluat de la: Unimedia.info