Igor Dodon, despre haosul din Parlament: Dacă îi dădeam voie lui Vasea Bolea, pe vreo șase îi cârliga dintr-o lovitură

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, critică acțiunile deputaților de ieri din Parlament, însă taxează doar opoziția. În opinia lui Dodon, parlamentarii nu au ajuns în legislativ pentru a-și împărți pumni, dar afirmă că socialiștii sunt mai buni în lupte și ar fi putut demonstra asta ieri. Declarațiile au fost făcute într-un video postat pe Facebook.

Igor Dodon dă vina pe opoziție pentru haosul din Parlament.

„Ce încercați dumneavoastră să demonstrați? Cum trebuie să privească cetățenii Republicii Moldova la haosul care a avut loc ieri în Parlament? Dumneavostră vă numiți proeuropeni și democrați, dar sunteți niște barbari.”, a spus Igor Dodon.  

Igor Dodon spune că socialiștii nu și-au dorit violențe.

„Dacă îi dădeam voie lui Vasea Bolea, pe vreo șase îi cârliga acolo, numai dintr-o lovitură. Ați văzut cum îi provocau, ați văzut cum urcau cu ulciorul în Bătrîncea? Noi acolo avem câțiva maeștri în sport. Aseară i-am convocat pe toți le-am strâns mâna și le-am spus că sunt bravo, fracțiunea.”, a menționat Dodon.

Igor Dodon a declarat că va promulga toate legile votate de Parlament, însă doar dacă nu există suspiciuni de neconstituționalitate.

Niciun reprezentant al opoziției nu a oferit, deocamdată, un comentariu.

Ședința de joi a Parlamentului a fost marcată de altercații, îmbrânceli şi huiduieli. Deputații PAS și cei din Platforma DA au blocat tribuna și prezidiul legislativului, nemulţumiţi că pe ordinea de zi au fost incluse proiecte de lege controversate, inclusiv proiectul bugetului de stat şi politica bugetar-fiscală. Din cauza haosului creat, şedinţa a fost întreruptă de mai multe ori.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie