Igor Dodon, declaraţii după Congresul PSRM: "Nu intrăm în nicio coaliţie parlamentară în acest Parlament"

Din 2011 am reuşit să transformăm Partidul Socialiştilor în mai importantă forţă politică din Republica Moldova. Despre asta a anunţat preşedintele PSRM, Igor Dodon, după cel de-al XVI-lea Congres al socialiştilor.

„Acum nouă ani în urmă am fost numit preşedintele Partidului Socialiştilor, partidului care era la început de cale, cu toate că avea o anumită vechime de existenţă, dar niciodată nu ajunsese să fie partid parlamentar. În 2011 colegii mi-au dat acest vot de încredere şi am reuşit din 2011, un partid care niciodată nu a avut perspectivă parlamentară, să-l transformăm în cea mai importantă forţă politică din Republica Moldova. La moment PSRM, este partidul cu cea mai mare fracţiune în Parlament, 37 de deputaţi. Este partidul cu cel mai mare mnumăr de preşedinţi de raioane, cu peste 20. Partidul cu ce mai mare număr de primari în localităţi rurale şi urbane. Este evident că următoarele evenimente politice şi decizii politice importante în Republica Moldova, fără participarea PSRM, nu sunt posibile.”, a afirmat preşedintele PSRM, Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a menţionat că, în cadrul Congresului, a fost discutată şi agenda politică a PSRM pentru anul viitor.

„Astăzi am discutat şi despre agenda politică pentru anul viitor. Agenda noastră pentru următorul an cuprinde două obiective de bază: Primul ţine de întărirea în continuare a PSRM la nivel central cât şi la nivel local. Şi cel de al doilea ţine de pregătirea şi învingerea la alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc, la sigur, în anul 2021.”, a spus preşedintele PSRM, Igor Dodon.

Dodon a declarat că PSRM nu va face parte din nicio coaliţie parlamentară în acest Parlament.

„Noi nu intrăm în nicio coaliţie parlamentară în acest Parlament. După ce am făcut coaliţie şi cu cei de dreapta şi cu cei de de centru, înţelegem că s-au epuizat orice posibile acte de coalizare. De aceea, noi pledăm în continuare doar pentru alegeri parlamentare anticipate.”, a comunicat preşedintele PSRM, Igor Dodon.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie