Iarmaroace de Paște în sectorele Capitalei. Cumpărătorii și vânzătorii trebuie să respecte regulile de protejare

Începând de joi, pasca şi cozonacii pot fi cumpăraţi de la iarmaroacele amenajate în fiecare sector al Capitalei. Atât comercianții, cât și cumpărătorii trebuie să fie echipați cu măști și mănuși, să păstreze distanța socială, iar produsele să fie neapărat ambalate.

Pe strada Calea Ieșilor am găsit doar o tarabă cu produse de panificație. Cozonacul costă între zece şi 60 de lei, iar preţul pentru o pască este de 50 de lei.

Vânzătoarea ne-a asigurat că respectă toate normele de protecție: „Să fim echipați corespunzător, să păstrăm distanța, cred că de mai multe ori pe zi o să le spunem la persoane să păstreze distanța. Avem și dezinfectant și mănuși pentru persoanele care doresc să se protejeze”.

În schimb, în iarmaroacele din sectorul Râşcani nu am găsit pască şi cozonac, deşi pretura a primit mai multe solicitări în acest sens.

În schimb, au apărut comercianţii de legume şi alte produse autohtone:

„Avem multă marfă și nu avem unde o vinde. Ridiche, ceapă, morcov, ceapă uscată, sfeclă. Prețurile îs accesibile 12, zece, cinci e accesibil pentre perioada aceasta”.

„Am adus miere de albine, de mai, iar un kilogram costă 80 de lei. Mai avem miere de salcâm, de salvie care vine la 70 de lei kilogramul. Nuci cu miere, cu semințe, cătină cu miere, 40, 50 lei borcanul”.

Și dacă unii cumpărători nu respectă distanța socială, alții sunt conștienți şi îşi iau măsuri de protecție: 

„Avem mască, mănuși. Respectăm toate normele pentru că este groaznic, nu știi ce fel de oameni întâlnești”.

„Eu respect distanța. Am mască, mănuși, dar cum altfel? Trebuie să fim precauți”.

Comerțul ambulant este permis până în data de 18 aprilie, începând cu ora șapte dimineața până la ora 16:00. În aceasta perioadă, poliţiştii vor efectua razii pentru a se asigura că toţi vânzătorii au autorizaţie.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie