Hezbollah susţine că a vizat o bază militară israeliană

Graniţa dintre Liban şi Israel este scena unor schimburi de focuri aproape zilnice de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fîşia Gaza, în urmă cu mai bine de şase luni.

De aproximativ o săptămînă, mişcarea şiită, un aliat al Hamas, şi-a intensificat atacurile împotriva unor obiective militare israeliene pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Iran.

Într-un comunicat, organizaţia pro-iraniană Hezbollah a revendicat bombardarea „cu zeci de rachete Katiuşa a cartierului general al comandamentului Brigăzii 3 Infanterie a diviziei 91 de la baza Ain Zeitim”. Bombardamentele au venit „ca răspuns la atacurile inamicului israelian asupra satelor din sud şi a locuinţelor civile, cele mai recente fiind în Srifa, al-Adissa şi Rab el-Thalatine”.

Aceste sate din sudul Libanului au fost supuse atacurilor israeliene luni, a raportat Agenţia Naţională de Informaţii Libaneză Ani.

Armata israeliană, la rîndul ei, a indicat că au fost identificate în jur de 35 de tiruri provenind din Liban spre regiunea Ein Zeitim, în nordul Israelului. Nu au fost raportaţi răniţi.

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, pe 7 octombrie, în Fîşia Gaza, cel puţin 376 de persoane au fost ucise în Liban, inclusiv 250 de membri ai Hezbollah şi cel puţin 70 de civili, potrivit unui bilanţ AFP. Israelul, la rîndul său, a numărat moartea a zece soldaţi şi a opt civili.


Preluat de la: Noi.md