Guvernul vrea să modernizeze agricultura prin atragerea tinerilor în acest domeniu

Guvernul vrea să modernizeze agricultura prin atragerea tinerilor în acest domeniu. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu la inaugurarea expoziţiilor „Moldagrotech” şi „Farmer – 2020”. Evenimentul s-a desfășurat în acest an la Institutului de Fitotehnie „Porumbeni” din satul Pașcani, raionul Criuleni, și a a adunat aproximativ 50 de companii din Moldova, România și Ucraina.

ION CHICU, premier:„Ne bucurăm că agricultorii sunt un pic mai bucuroși decât i-am văzut în august, atunci când erau foarte descurajați de condițiile climaterice. Mulți dintre ei deja au semănat și în mod firesc caută tehnică nouă. Noi o să continuăm, prin fondul de subvenționare, să subvenționăm aceste achiziții de tehnică.”

În cadrul expoziției au fost prezentate tehnologii noi în domeniul agricol, sisteme de irigare, dar și tehnică performantă. Totodată, participanții au prezentat nutrețuri combinate, material semincer, hibrizi, dar și medicamente veterinare. Evenimentul se va încheia în data de 17 octombrie.

Potrivit Guvernului, în acest an, pierderile în agricultură provocate de secetă şi grindină se ridică la peste un miliard de lei.

Drept urmare, executivul a decis să acorde de la 1100 la 3800 de lei compensații pentru fiecare hectar afectat de secetă. În total, suma subvențiilor solicitate de producătorii agricoli pe parcursul ultimilor cinci ani se ridică la 1,8 miliarde de lei.


Preluat de la: Publika.md