Guvernul Irlandei și-a prezentat planul de ieșire din carantină. Ce se va întâmpla de Crăciun

Guvernul irlandez şi-a prezentat vineri planul care va permite irlandezilor să iasă din cea de-a doua lor carantină la 1 decembrie şi să petreacă Crăciunul cu familiile lor, în pofida celui de-al doilea val de COVID-19, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Guvernul irlandez anunţase la jumătatea lunii octombrie o carantină naţională de şase săptămâni, în timpul căreia toate magazinele neesenţiale au fost închise, vizitele între familii interzise, dar şcolile au rămas deschise.

Începând de la 1 decembrie, muzeele, galeriile de artă, cinematografele, bibliotecile şi lăcaşurile de cult se vor putea redeschide, la fel şi magazinele neesenţiale, sălile de sport şi piscinele, însă doar pentru antrenamente individuale.

Restaurantele şi barurile îşi vor putea primi din nou clienţii începând din 4 decembrie, dar fără să se instaleze la aceeaşi masă persoane provenite din familii diferite, care au în continuare interdicţia de a se amesteca.

Această restricţie majoră, la fel ca interdicţia de a călători în afara comitatului de reşedinţă sau în străinătate (cu excepţia pentru locul de muncă) va fi totuşi ridicată din 18 decembrie până la 6 ianuarie, pentru o largă perioadă care cuprinde sărbătorile de sfârşitul anului, a precizat guvernul.

Până la trei familii se vor putea reuni într-un spaţiu închis.

„Acesta nu va fi genul de Crăciun cu care eram obişnuiţi, dar va fi un moment foarte special când vom putea profita de un pic de relaxare faţă de greutăţile anului 2020 şi cele din aceste ultime săptămâni în special”, a declarat premierul Martin.

„Relaxarea” de Crăciun se va încheia la 7 ianuarie şi ţara va reveni atunci la restricţiile în vigoare înainte de 18 decembrie, „reevaluate” frecvent în funcţie de evoluţia pandemiei care a ucis deja peste 2.000 de persoane în Irlanda.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie