Guvernul Chicu ar putea fi DEMIS cu câteva luni înainte de alegerile Prezidențiale / Car ar fi PLANUL

 

Prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu, nu crede că va fi demis în următoarele 3-4 luni, deoarece opoziția nu ar intenționa să-și asume responsabilitatea pentru o eventuală destabilizare a situației din R. Moldova.

„Atacurile asupra acestui guvern nu au încetat și ele vor continua. Pe parcursul ultimelor trei săptămâni tocmai că nu au existat inițiative de a demite Guvernul. Până la începutul lunii mai se făceau declarații tari că, imediat după încheierea situației de urgență, va fi înregistrat un vot de neîncredere pentru Guvern, vom demite Guvernul și vom veni, vom arăta, cum trebuie administrată țara”, a declarat premierul ieri-seară, în cadrul emisiunii „Glavnoie” de la TVC21, transmite IPN.

În opinia lui Ion Chicu, opoziția parlamentară, care are la ora actuală 48 de voturi, nu va demite Guvernul, deoarece nu îi este convenabil acest lucru.

„Acum ei se gândesc pe cât de rezonabil este, din punct de vedere politic, să dea jos acest „guvern odios” și în cele șase luni, care au mai rămas până la alegerile prezidențiale să se compromită definitiv și pentru totdeauna? Eu m-am gândit ce pot să facă ei în continuare. Ei vor mai aștepta, posibil, lunile iulie sau august și după aceasta, posibil, le va veni pofta de a doborî acest guvern cu două luni înainte de alegerile prezidențiale. Aceasta le va permite, ca, timp de două luni de zile, să tot povestească, că de toate s-a făcut vinovat guvernul precedent și să promită că, în cazul în care va fi aleasă președinte anume această persoană, totul în țară se va schimba în bine. Toate aceste mișcări pot fi intuite foarte ușor”, a subliniat acesta.

Sursa citată a mai adăugat că nu-și va da demisia nici dacă majoritatea PSRM – PD va mai pierde câțiva deputați, deși acum câteva zile spunea altceva.

„Eu sunt o persoană responsabilă și nu am de gând să introduc eu singur țara în instabilitate, pentru că acesta ar fi un pas iresponsabil. Dacă actuala majoritate parlamentară va înceta să mai existe, noi nu vom admite destabilizarea situației. Desigur, în cazul încetării existenței majorității parlamentării, posibilitățile guvernului vor fi foarte limitate. Dar demisia nu o vom anunța, pentru că există posibilitatea ca în parlament să nu se grăbească cu numirea unui nou premier. Iar guvernul se va confrunta cu perspectiva, în care premierul interimar sau ministrul finanțelor urmează să se gândească, cum să achite salariile și pensiile, iar în timpul acesta cineva în parlament se va simți foarte bine și va privi, cum cineva își frământă capul. Eu nu doresc să fac astfel de pași iresponsabili. Dacă cineva dorește să destabilizeze situația din țară, lasă să-și asume responsabilitatea. Nici eu și nici colegii mei nu dorim să facem pe placul opoziției”, a conchis Ion Chicu.

https://www.ziarulnational.md 


Preluat de la: Timpul.md